Uusimmasta Leivotaan-lehdestä nappasin ohjeen tähän herkulliseen mutakakkuun, jota maistelimme Äitini luona tänään äitienpäiväkahveilla.

Kakku

200g voita

200g tummaa suklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

 

Dajm-kermavaahto

2 1/2 dl kermaa

1 1/2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 rkl tomusokeria

2 tuplapakkausta Dajm-suklaata

TEE NÄIN

Voitele pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja paloittele suklaa. Lisää palat lämpimään voihin ja sulata varoen. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi ja jäähdytä hiukan.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkon suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa 12 minuuttia. Jäähdytä kakku kunnolla ja pidä sitä mielellään vielä yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuokasta. Vaahdota kerma, mutta älä vatkaa sitä liian kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sihdin läpi kaakaojauhe ja tomusokeri. Murskaa dajm-suklaat rouheeksi ja kääntele kermavaahtoon. Levitä vaahto kakun pinnalle ja koristele dajm-rouheella.

Kakku on helppotekoinen ja ihanan kostea ja suklainen kahvipöydän herkku.