Riko ensin haluttu määrä kananmunia yhteen lasiin. Mittaa sen jälkeen toiseen lasiin saman verran jauhoja ja kolmanteen lasiin saman verran sokeria. Jauhojen sekaan voi laittaa leivinjauhetta 1-2 tl kananmunien määrästä riippuen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kaada jauhot siivilän läpi taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi puhtaalla kädellä.
Kaada taikina voideltuun/paperoituun irtopohjavuokaan. Itse leikkaan aina leivinpaperista vuokan pohjalle pohjan kokoisen ympyrän ja reunat voitelen rasvalla.
Paista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tällä ohjeella kakkupohjasta tulee tosi tasainen. Tämä pohja on 6 munan pohja, josta riittää n.18 henkilölle.
Laitan tähän loppuun vielä muistin virkistykseksi sokerikakkupohjien kananmunamäärät.
3 munaa - 9 henkilöä
4 munaa - 12 henkilöä
5 munaa - 15 henkilöä
6 munaa - 18 henkilöä
7 munaa - 21 henkilöä
8 munaa - 24 henkilöä
9 munaa - 27 henkilöä
10 munaa - 30 henkilöä