Tässä hyväksi havaitsemani täytekakun ohje, jolla nykyisin aina teen kaikki pohjat. Periaatteena tässä ohjeessa on, että kaikkia ainesosia laitetaan taikinaan yhtäpaljon.

1757184.jpg

Riko ensin haluttu määrä kananmunia yhteen lasiin. Mittaa sen jälkeen toiseen lasiin saman verran jauhoja ja kolmanteen lasiin saman verran sokeria. Jauhojen sekaan voi laittaa leivinjauhetta 1-2 tl kananmunien määrästä riippuen.

1757185.jpg

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

1757187.jpg

Kaada jauhot siivilän läpi taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi puhtaalla kädellä.

1757192.jpg

Kaada taikina voideltuun/paperoituun irtopohjavuokaan. Itse leikkaan aina leivinpaperista vuokan pohjalle pohjan kokoisen ympyrän ja reunat voitelen rasvalla.

Paista pohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.

1757474.jpg

Tällä ohjeella kakkupohjasta tulee tosi tasainen. Tämä pohja on 6 munan pohja, josta riittää n.18 henkilölle.

Laitan tähän loppuun vielä muistin virkistykseksi sokerikakkupohjien kananmunamäärät.

3 munaa - 9 henkilöä
4 munaa - 12 henkilöä
5 munaa - 15 henkilöä
6 munaa - 18 henkilöä
7 munaa - 21 henkilöä
8 munaa - 24 henkilöä
9 munaa - 27 henkilöä
10 munaa - 30 henkilöä