Mimmin keittiöstä nappasin hyvän pullaohjeen, joka sopii mainiosti meneillään olevaan pääsiäiseen.

35 kpl

0,5 l maitoa

50 g hiivaa

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 kananmuna

100 g leivontamargariinia tai voita

n.1 kg vehnäjauhoja


Rahkatäyte:

n.135g rahkaa

165 g voita

135 g sokeria

n.65 g vaniljakreemijauhetta


Muruseos:

35 g voita

35 g sokeria

65 g vehnäjauhoja


Pullien voiteluun:

1 kananmuna

Valmista pehmeä pullataikina tavalliseen tapaan ja anna kohota liinan alla lämpimässä.

Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia (raakapaino 50-55g) ja anna niidenkin kohota lämpimässä paikassa.

Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkaan pehmeä voi hyvin vatkaten. Lisää sokeri ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

Valmista muruseos nyppimällä aineet käsin murumaiseksi seokseksi.

Paina kohoneiden pullien keskelle syvennys esim. pienen lasin pohjalla.

Voitele pullien REUNAT kananmunalla.

Laita rahkatäyte pursotinpussiin ja pursota jokaisen pullan syvennykseen n.ruokalusikallisen verran täytettä. Ripottele vielä täytteen päälle muruseosta.

Paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteessa kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.