Niin uskomattomalta kuin se varmaankin kuullostaa, mutta en ole koskaan aiemmin tehnyt uunissa paistettavaa juustokakkua. Nyt uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli Ullan ohje sitruunaisesta juustokakusta, jota piti heti päästä kokeilemaan. Ohje löytyy myös Ullan blogista Elämä makeaksi.

Pohja:

150g voita

1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g creme fraichea

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan mehu

3 rkl perunajauhoja

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja kaulitse taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään ja herkuttele!