Ulla Svenskin uusimmasta kirjasta Suloiset suolaiset kokeilin pestomuffinsseja ja kyllä kannatti. Muffinssit olivat oikein maukkaita ja mikä parasta myös tosi helppoja ja nopeita tehdä. Ensi kerralla en kuitenkaan käytä paperisia vuokia vaan muffinssipeltiä. Vähän meinasivat nimittäin tarttua paperisiin vuokiin kiinni

8 suurta tai 16 normaalikokoista

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

75g voita

2 kananmunaa

200 g turkkilaista jogurttia

1/2 dl maitoa

1 dl juustoraastetta

1 dl vihreää pestoa

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita sulatettu voi, kananmunat, turkkilainen jogurtti ja maito keskenään. Yhdistä molemmat seokset niin, että ne juuri ja juuri sekoittuvat keskenään, sekoita joukkoon juustoraaste.

Annostele massa muffinssivuokiin tai muffinssipellin syvennyksiin.  Paina öljytyllä sormella jokaiseen kuoppa keskelle, lisää kuoppiin noin 1 tl pestoa. Paista muffinssit uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Itse käytin muffinsseihin omatekoista pestoa. Minusta se vaan on niiiin paljon parempaa kuin kaupasta saatava pesto. Tässä vielä ohje pestolle:

1 ruukku tuoretta basilikaa

1 valkosipulin kynsi

suolaa

mustapippuria

1 1/2 dl raastettua parmesaania

1 dl oliiviöljyä

25g voita sulatettuna

vajaa dl pinjansiemeniä

Hienonna basilika ja valkosipulin kynsi sekä pinjansiemenet. Sulata voi ja mittaa kaikki aineet sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella sileäksi pestoksi. Purkita esim. pilttipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.