POHJA:

300g suklaadigestivejä

75g voita

TÄYTE:

1 prk Flora vispiä

1 prk Flora vanillaa

400 g pakastevadelmia

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sitruunamehutiivistettä

5 liivatelehteä

1/2 dl vadelmamehua

PÄÄLLE:

400 g vadelmia

1/2 dl sokeria

1 dl vadelmamehua

4 liivatelehteä

KORISTELUUN:

marsipaanikukka + lehdet

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte. laita liivetelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata vadelmat ja ota mehu talteen liivatteita varten. Soseuta vadelmat. Vatkaa flora vanilla ja flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut vadelmat, sokeri ja sitruunamehu. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kuumennettuun mehuun. Lisää liivateseos kevyesti käännellen täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata vadelmat ja ota mehu talteen liivatelehtiä varten. Soseuta vadelmat ja lisää sokeri. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Sekoita liivateliuos soseutettujen vadelmien joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele.