Toukokuun alun kotiliedessä oli mielenkiintoisen voileipäkakun ohje, jota päätin kokeilla heti tyttäreni valmistujaisiin. Kyllä kannatti oli nimittäin tosi hyvää.

kauravuokaa

PUNAINEN TÄYTE:

200g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa

2 rkl tomaattipyrettä

50 g kylmäsavukinkkua

3 rkl ranskankermaa

VALKOINEN TÄYTE:

1 prk öljyyn säilöttyjä latva-artisokkia

2 tl sitruunamehua

1 prk ranskankermaa

1 dl parmesaaniraastetta

ripaus rouhittua mustapippuria

VIHREÄ TÄYTE:

1 prk valkosipulituorejuustoa

3 rkl ranskankermaa

2 rkl pestokastiketta

KOSTUTUS:

kasvisliemi

PINNALLE:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl ranskankermaa

herneenversoja

50 g kylmäsavukinkkua

250 g kirsikkatomaatteja

1 prk (200g) minimozzarellapalloja

tuoretta basilikaa

rouhittua mustapippuria

Leikkaa leivät kuorettomiksi. Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaan pohjan ja reunarenkaan väliin.

Punainen täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomaattipyree, hienoksi silputut kinkkuviipaleet ja ranskankerma. Valkoinen täyte: valuta latva-artisokat öljystä ja soseuta sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa tahnaksi. Vihreä täyte: notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskan kerma ja pestokastike.

Levitä leipäviipaleet vuokan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä. Levitä vihreä täyte leipäviipaleiden päälle. Levitä uusi kerros leipää ja kostuta ne. Levitä seuraavaksi valkoinen täyte viipaleiden päälle. Levitä taas uusi kerros leipäviipaleita ja kostuta ne. Levitä viimeiseksi punainen täyte viipaleiden päälle. Levitä vielä viimenen kerros leipäviipaleita täytteen päälle ja kostuta hyvin. Peitä kakun pinta joko leivinpaperista leikatulla palalla tai kelmulla. Laita kakku jääkaappiin ja anna makujen tasaantua yön yli.

Poista kelmut kakun päältä sekä irtovuokan reunarengas. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi tahnaksi. Peitä kakun pinta ja reunat tahnalla.

Koristele reunat herneenversoilla. Kääräise kinkkuviipaleet ruusukkeiksi kakun keskelle. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Valuta ja puolita mozzarellapallot. Asettele reunoille tomaatti- ja mozzarellapuolikkaita. Koristele basilikan lehdillä ja rouhaise päälle hieman mustapippuria.