16-vuotta täyttävän pojan syntymäpäiville tein tälläisen savulohivoileipäkakun. Löysin Pullahiiren leivontanurkasta kivan ohjeen, jota päätin nyt kokeilla. Toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistui kaikille!

n.20-25 hlöä

2 pkt kauravuokaa

Täyte 1.

300 g lämminsavulohta

400 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g yrttituorejuustoa

200 g creme fraichea

tuoretta tilliä

valkopippuria

suolaa


Täyte 2.

2 kypsäksi keitettyä kananmunaa

1 prk raejuustoa

200 g creme fraichea

80 g margariinia

tuoretta tilliä

valkopippuria

suolaa

 

Kostutukseen:

sitruunavettä


Kuorrutukseen:

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

valkopippuria

suolaa


Koristeluun:

Salaattia valinnan mukaan ( itse käytin salaattimixiä)

kananmunaa, lohta, sitruunaa, tilliä ja tomaattia

 

Laita kaikki ensimmäisen täytteen tuorejuustot monitoikoneeseen ja sekoita sekaisin. Lisää joukkoon pilkottu tilli, lohi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte 2. Sekoita monitoimikoneessa kaikki täytteen ainekset raejuustoa lukuunottamatta sekaisin. Lisää lopuksi raejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivistä reunat pois. Levitä leivät esimerkiksi reunavuokaan, kuten minä tein. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet ensimmäisestä täytteestä. Levitä uusi kerros leipiä ja kostuta. Levitä toinen täyte leipien päälle. Levitä taas uusi kerros leipiä ja kostuta. Levitä loput ensimmäisestä täytteestä leipien päälle. Levitä vielä kerros leipiä ja kostuta. Kääri voileipäkakku kelmuun ja nosta kylmään mehevöitymään seuraavaan päivään asti.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Sekoita kerma tuorejuuston sekaan ja mausta kuorrute. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja sivuille. Voit myös pursottaa reunat. Jos haluat tehdä pursotuksia myös päälle, tee kuorrutetta 1,5 kertainen annos. Pese ja pilko päälle tulevat kasvikset. Koristele haluamallasi tavalla.