Meidän perheen viitosluokkalaisten vanhemmat pitävät huomeniltana lasten koululla kahviota Riemuralli-konsertin ajan. Niinpä minäkin päätin kantaa korteni kekoon ja leipoa tyttöjen nimiin hiukan myytävää kahvioon. Kettuterroristin-blogista löysin hiukan erilaisen tiikerikakun ohjeen, jota teki mieli testata...lakritsi-tiikerikakku.

4 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
n. 3 dl voisulaa
n. 1 dl Rainbow lakritsikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vuorotellen voisulan kanssa. Ota 1/3 taikinasta toiseen astiaan ja sekoita siihen lakritsikastike. Laita voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten lakritsitaikinaa ja päälle taas loput vaaleasta taikinasta. Vedä haarukalla taikinaa läpi, niin saat aaltokuvioita. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 - 50 min.

Kahvikakun lisäksi leivoin pellillisen perinteisiä mokkapaloja. Niiden ohje löytyy TÄÄLTÄ. Ne ovat ainakin ennen olleet hyvin suosittuja tilaisuuksissa, missä asiakkaina on myös paljon lapsia. Toivottavasti maistuvat nytkin ja kauppa käy kahviossa hyvin! Kahvion tuotto kartuttaa lasten leirikoulurahastoa.