Jäikö joulusta kermaa, jonka päivämäärä on mennyt jo yli? Ei hätää! Tähän kahvikakkuun saat hyvin käytettyä kaikki vanhat kermat. Itsellekin jäi yksi purkki kuohukermaa yli, jonka sain hyvin nyt käytettyä.

lasillinen hapanta kermaa ( 2 dl )

lasillinen kananmunia ( 4 kpl )

1 1/2 lasilista sokeria

2 lasillista vehnäjauhoja

1/2 tl soodaa

1/2 tl leivinjauhetta

yhteensä 2 tl tai 1 tl kutakin maustetta; kardemummaa, kanelia ja inkivääriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi vaikkapa puuhaarukalla.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista kakku 150-175 asteisessa uunissa noin tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä.

Ohje Mimmin blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä.