...tilauskakku oli iki-ihana suklaaunelmakakku. Tällä kertaa tein sen vaan gluteenittomana.

Gluteeniton kakkupohja

6 munaa

2dl sokeria

1 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta

1dl perunajauhoja

noin 2 rkl kaakaojauhetta

1 1/2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi massaan.

Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24-26cm)

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Täyte:

200g taloussuklaata

1 prk tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl kuohukermaa

4 liivatelehteä

1/2 dl sitruunamehua

Kostutus:

appelsiinimehu

Kuorrutus:

2 dl kermaa

                                                                                                       100 g taloussuklaa

Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi.

ONNEA ANNA !!