...tilauskakku oli iki-ihana suklaaunelmakakku. Tällä kertaa tein sen vaan gluteenittomana.
Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2dl sokeria
1 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
noin 2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi massaan.
Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24-26cm)
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.
Täyte:
200g taloussuklaata
1 prk tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua
Kostutus:
appelsiinimehu
Kuorrutus:
2 dl kermaa
100 g taloussuklaa
Pane liivatelehdet 5-10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi.
ONNEA ANNA !!
Kommentit