Kakkukioskin emäntä on tänä vuonna valmistellut joulua ihan ilman kiirettä ja minkäännäköistä stressiä. Paljon on leivottu niin vanhoilla kuin uusillakin resepteillä. Päivitykset on nyt pahasti jäljessä, mutta lisäilen niitä pikku hiljaa, kun aikaa siihen löytyy.

Tässä varmasti monille jo entuudestaan tuttu tapa muotoilla joulutorttuja perinteisen tähtitortun asemasta.

Kukkatorttuja valmiista torttutaikinasta.

                               

Jaa taikinalevy kahteen osaan ja tee terävällä veitsellä kuvan mukaiset viillot jokaiseen kulmaan.

                                                

Nosta kulmat keskelle ja nipistä tiukasti yhteen ja paina keskelle.

Laita n. teelusikallinen luumuhilloa jokaisen kukan keskelle ja paista tortut n.220 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin pintaansa. Voit halutessasi siivilöidä jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.