Päätinkin leipoa Isälle viemisiksi tällä kertaa tiikerikakun. Aina, kun päätän tehdä kahvikakkuja, menen Makunautintoja Mimmin keittiössä-blogiin. Sieltä löytyy ehdottomasti parhaat ohjeet kahvikakkuihin...niin nytkin.

Hyvä peruskakku
 
(tarvitaan 2 litran vuoka)
 
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl nestettä ( maitoa, mehua tms)
 
1/3 vaaleasta taikinasta värjätään 2 rkl kaakaojauhetta (tummaa) + 2 rkl maitoa tai kermaa
 
Valmistaminen
 
  1. Vaahdota hyvin rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ( vaaleaa, pehmeää)
  2. Lisää puolet munista, puolet kuivista aineista ja puolet nesteestä ja sekoita sitten koneella taikina sekaisin isolla nopeudella.
  3. Lisää kaikki loput aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Lisää taikinaan makua antava aines
  5. Laita taikina voideltuun (jauhotettuun) vuokaan ja paista + 150 – 170 asteisessa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla lähes tunti. Kokeile tikulla kypsyys. Kuiva tikku = kypsä kakku
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassa pari minuuttia ennen kumoamista.

Ohje on siis suora kopio Mimmin-blogista.