Kävin tänään miehen kanssa sienessä ja saimme saaliiksi ihan kivan määrän suppilovahveroita. Suurin osa meni käsittelyn jälkeen pakastimeen, mutta osasta oli ihan pakko tehdä iltapalaksi piirakkaa. Minä tein pohjan ja mies teki täytteen. Yhteistyöllä homma toimii hienosti.

Pohja:

125 g voita

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

3/4 dl kylmää vettä

Täyte:

kylmäsavulohta pieninä paloina

suppilovahveroita

sipulia

2 dl ranskankermaa

0,5 dl kuohukermaa

loraus maitoa

mustapippuria

currya

cayennepippuria

Pinnalle:

parmesanraastetta

Nypi taikinan voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita vuoka jääkaappiin.

Paista sienet ja sipuli pannulla voissa. Paloittele kylmäsavulohi. Laita pohjan päälle ensin lohipalat ja sitten sieni-sipuliseos. Sekoita täyteen aineet keskenään ja kaada sienien päälle. Ripottele pinnalle parmesanraastetta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 min.