4 munan sokerikakkupohja
Kostutus:
vaniljamaidolla
Valkosuklaamousse:
1 prk Flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata sulatettuna
50 g valkosuklaata rouhittuna
2 liivatelehteä
tilkka vettä
Sulata suklaa, anna jäähtyä. Vaahdota flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää flora vispin joukkoon maustamaton tuorejuusto. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liota kuumaan veteen. Lisää tuorejuustoseokseen sulatettu valkosuklaa ja liivateseos kokoajan sekoittaen. Kääntele viimeiseksi joukkoon rouhittu valkosuklaa.
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
½ prk Flora Vispiä
½ prk ranskankermaa
½ prk rahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
200 g vadelmia
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Kommentit