kauravuokaa

Täyte 1: Broileri-fetatäyte

600 g broilerin naturel filesuikaleita

200 g fetajuustoa

1 punasipuli

1 punainen paprika

3 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa ( a´100 g )

1 prk ranskankermaa

Täyte 2: Tzatziki

300 g kurkkua

2 dl turkkilaista maustamatonta jugurttia

mustapippuria

1 valkosipulinkynsi

1 maustemitta viinietikkaa

1 rkl oliiviöljyä

Kostutus

kasvislientä

Kakun pinnalle

2 prk Kreikkalainen valkosipuli -tuorejuustoa

1 prk ranskankermaa

Koristelu

salaattia

kirsikkatomaatteja

punaista paprikaa

fetajuustoa

viinirypäleitä


Valmista ensimmäinen täyte. Paista broilerinsuikaleet ja jäähdytä. Leikkaa broileri pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja paprika. Murenna fetajuusto haarukalla ja yhdistä kaikki täytteen ainekset.

Valmista tzatziki. Raasta kurkku karkeaksi, purista ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkkuraaste ja jugurtti keskenään ja lisää seokseen loput ainekset. Laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros paahtoleipiä. Tämä kakku on kooltaan 3 x 4 leipää. Levitä puolet broileritäytteestä leipien päälle. Lado toinen kerros paahtoleipiä ja levitä toiseen väliin tzatziki. Kolmas leipäkerros ja kolmanteen väliin loput broileri-fetatäytteestä. Lado päälle vielä kerros paahtoleipäpaloja. Kääri kakku kelmuun ja laita jääkaappiin seuraavaan päivään.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku.

Ohje on kopioitu suoraan Open cafesta.