sokerikakkupohja

Kostutus:

vaniljamaidolla

Mustikkamousse

3 liivatelehteä

½ prk Flora Vispiä

½ prk maitorahkaa

½ prk ranskankermaa

1 dl sokeria

200 g mustikoita

 

Vadelmamousse

3 liivatelehteä

 ½ prk Flora Vispiä

½ prk ranskankermaa

½ prk rahkaa

 1 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 200 g vadelmia

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vaniljamaidolla.

Valmista mustikkamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mustikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy irtopohjavuokan sisään. Kostuta kakkulevy. Kaada päälle mustikkamousse. Laita päälle toinen kakkulevy. Kostuta kakkulevy.Täytä toinen väli samoin vadelmamoussella. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Kostuta. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Koristeet ja päällinen:

marsipaania

Pursotukset:

flora vispiä

vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja lisää vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kuviotu marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat. Koristele.