Tänään juhlistimme äitini syntymäpäiviä. Tein sinne tälläisen lihavoileipäkakun.

kauravuokaleipää

Kostutus:

3 dl maitoa

1. täyte:

500 g maustehärkää

vajaa 1 tlk sinappi-kurkkusalaattia

3 prk ranskankermaa

300 g ruohosipulituorejuustoa

2. Täyte:

300 g maksamakkaraa

suolakurkkua

Valmista ensimmäinen täyte. Hienonna maustehärkä ja kaada kulhoon. Lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto, ranskankerma ja sinappikurkkusalaatti.

Leikkaa leivistä reunat pois ja lado tarjottimelle tai suorakaiteen mallisen irtopohjavuokan pohjalle kerros leipää. Kostuta leivät maidolla. Levitä päälle lihatäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin maksamakkaratäyte.. Kolmanteen väliin tulee taas lihaäytettä. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus

2 prk ruohosipulituorejuustoa (a´200g)

1 prk ranskankermaa

Koristelu:

1 ruukku jäävuorisalaattia

tummia rypäleitä

herneenversoja

cheddarjuustoa

maustehärkää

Vatkaa ranskankermat ja tuorejuustot vaahdoksi 5 minuuttia. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Paina juustosta kukkamuotilla kukkia. Koristele.