Gluteeniton kakkupohja

6 munaa

2dl sokeria

1 1/2dl gluteenitonta jauhoseosta

1dl perunajauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi massaan.

Kaada massa voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24-26cm)

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Kostutus:

1-2 dl maitoa

1 tl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

1 pss Pätkis mini bites

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g vadelmia

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita ensimmäinen pohja vuokan pohjalle. Kostuta pohja vaniljamaidolla.

Valmista pätkismousse. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Kaada suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada suklaamousse pohjan päälle.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita vaahdon joukkoon ranskankerma ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermaseos. Kaada vadelmamousse kakun toiseen väliin. Laita päälle ylimmäinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Päällä:

valkoinen sokerikuorrute

lumihiutalekoristeita

Pursotukset:

flora vispiä

vaniljakreemijauhetta

Koristeet:

marsipaania

tomuväriä

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota Flora vispi. Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa. Pursota kakun reunat ja asettele koristeet kakun päälle.

ONNEA ANNALLE!