4 munaa
2½ dl sokeria
200 g sulatettua + jäähdytettyä rasvaa
1 dl siirappia
1 tl neilikkaa
1½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva ja siirappi. Sekoita tasaiseksi nostellen, älä vatkaa. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat ainekset taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kakkutaikina voideltuun + jauhotettuun vuokaan ja paista kakku 160 - 175 asteessa kypsäksi. ( kypsymisaika noin tunti) Kumoa vähän jäähtynyt kakku. Laita jäähtynyt kakku muovipussiin ja säilytä viileässä. Parhaimmillaan muutamien päivien päästä.
Ohje on suora kopio Mimmi Mutikaiselta, jonka blogista löytyy paaaaljon lisää erittäin hyviä kahvikakku reseptejä. Kannattaa käydä kurkistamassa!
Kommentit