sokerikakkupohja

Kostutus:

1-2 dl maitoa

1 tl vanilliinisokeria

 

Pätkismousse

1 pss Pätkis mini bites

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä


Vadelmamousse

3 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1½ dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

200 g vadelmia

 

Kiille:

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja laita ensimmäinen pohja vuokan pohjalle. Kostuta pohja vaniljamaidolla.

Valmista pätkismousse. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sulata Pätkikset mikrossa 30 sekuntia. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Kaada suklaaseos kermavaahdon joukkoon. Kaada suklaamousse pohjan päälle.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Kaada sulaneet vadelmat toiseen kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa Vispi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon ranskankerma ja sokerit. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasoseen joukkoon. Lisää lopuksi kermaseos. Kaada vadelmamousse kakun toiseen väliin. Laita päälle ylimmäinen kakkulevy. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Asettele jäiset vadelmat kakun päälle. Keitä hyytelösokerista kiille ja levitä se pullasutia apuna käyttäen marjojen päälle. Vaahdota flora vispi. Siivilöi vatkaamisen lomassa vaniljakreemijauhe joukkoon. Lusikoi kerma pursotinpussiin ja pursota reunat.