pohja:

  • 100 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 300 g vadelmia
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää kananmuna vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä pohjamassa voideltuun piirakkavuokaan.
  3. Valmista täyte sekoittamalla kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Aseta vadelmat pohjan päälle ja kaada kermaviiliseos mansikoiden päälle.
  4. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25- 30 minuuttia.

Ohje on Ulla Svenskin blogista Elämä makeaksi.