1248199955_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

n.30 pullaa

Taikina:

5 dl maitoa

2-3 tl suolaa

2 dl sokeria

3 tl kardemummaa

50g hiivaa

100 g vaniljatuorejuustoa

13-14 dl vehnäjauhoja

150g pehmeää voita tai margariinia

Täyteseos:

50 g voita

100 g vaniljatuorejuustoa

½ dl sokeria

Lisäksi:

1 muna voiteluun

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, kardemumma, tuorejuusto ja hiiva.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi rasva. Tarkista jauhojen määrä. Taikina saa jäädä pehmeäksi, etkä välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja (14 dl).
  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 20-30 minuuttia.
  4. Leivo taikinasta n.30 pyöreää pullaa, kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
  5. Sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi.
  6. Voitele pullat. Tee kohonneisiin pulliin sormella kolo täyettä varten tai leikkaa keittiösaksilla rasti ja levitä kolo.
  7. Lisää koloon täyte ja ripottele sokeria päälle. Paista pullia 225 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Älä paista pullia liian ruskeiksi, muuten kuivuus korvaa herkullisuuden.

 

Ohjeen nappasin TaikinaTaivaasta.