n.30 pullaa
Taikina:
5 dl maitoa
2-3 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
50g hiivaa
100 g vaniljatuorejuustoa
13-14 dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita tai margariinia
Täyteseos:
50 g voita
100 g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
Lisäksi:
1 muna voiteluun
-
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, kardemumma, tuorejuusto ja hiiva.
-
Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi rasva. Tarkista jauhojen määrä. Taikina saa jäädä pehmeäksi, etkä välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja (14 dl).
-
Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 20-30 minuuttia.
-
Leivo taikinasta n.30 pyöreää pullaa, kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
-
Sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi.
-
Voitele pullat. Tee kohonneisiin pulliin sormella kolo täyettä varten tai leikkaa keittiösaksilla rasti ja levitä kolo.
-
Lisää koloon täyte ja ripottele sokeria päälle. Paista pullia 225 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Älä paista pullia liian ruskeiksi, muuten kuivuus korvaa herkullisuuden.
Ohjeen nappasin TaikinaTaivaasta.
Kommentit