Leivospohja:
2 x 4 munaa
2 x 1 dl sokeria
2 x 1½ dl jauhoja
2 x ½ tl leivinjauhetta
Täyte:
2½ dl flora vispiä
1 prk rahkaa
1½-2 dl sokeria (maistele!)
2 tl vanilijasokeria
n. 200 g vadelmia
5 liivatetta
½ dl marjamehua tai vettä
Päälle:
n. 200 g vadelmia
2 dl punaista marjamehua
1 dl hyytelösokeria
1 dl vadelmahilloa
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhoseos. Paista 225 asteessa n. 7-10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Paista toinen samanlainen pohja.
Vaahdota kerma. Lisää rahka ja soseutetut vadelmat ja mausta sokerilla. Lisää lopuksi liotetut ja lämpimässä vedessä sulatetut liivatteet ohuena nauhana sekaan. Kaada täyte reunavuokaan torttulevyn päälle. Lisää toinen levy täytteen päälle. Levitä päälle ohut kerros hilloa ja asettele päälle jäiset vadelmat. Kiehauta mehu ja lisää hyytelösokeri. Jäähdytä seosta pari minuuttia ja sivele kiillettä pullasutilla marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia. Poista reunalevyt ja leikkaa paloiksi.
Ohje löytyi Nasuttajan blogista.
Kommentit