5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 dl mantelijauhoja
noin 13 dl vehnäjauhoja
200 g voita
VOITELUUN:
kananmunaa
TÄYTE:
voita
kanelia
sokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva. Vaivaa taikina hyvin ja anna nousta vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä levyjen päälle ohuesti pehmeää voita. Ripota levylle kaneli-sokeriseosta.
Kääri levy napakaksi rullaksi. Leikkaa siitä noin 3-4 cm:n levyisiä paloja. Käännä palan rullattu puoli itseesi päin ja paina palan keskiosasta peukaloilla niin, että peukalot painuvat pullan lävitse ja pullan alapintaan syntyy painauma.
Kohota pullat peitettyinä ja voitele kohonneet pullat kananmunalla. Ripota pullien päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ohje: Ulla Svensk, Pipareista pitsikakkuun
Pakko mainostaa tuota Ullan kirjaa...aivan ihana...kannattaa hankkia!!!
Kommentit