1241704329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikina:

5 dl maitoa

1 1/2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

2 tl suolaa

50 g hiivaa

noin 14 dl vehnäjauhoja

150 g margariinia tai

1 1/2 dl juoksevaa margariinia

Täyte:

2 dl vaniljakreemijauhetta

5 dl vettä

2 dl kookoshiutaleita

Voiteluun:

1 muna

Pinnalle:

raesokeria tai

kookoshiutaleita

Tee taikina normaalin hiivataikinan tapaan. Peitä kulho liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 20 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Valmista kohoamisen aikana täyte. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon kulhossa, kunnes seos paksuuntuu. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 5 minuutiksi.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahteen osaan.

Kauli yksi taikinapala kerrallaan suorakaiteen malliseksi levyksi.

Levitä levylle puolet vaniljakreemistä. Ripottele pinnalle puolet kookoshiutaleista.

 Taita taikinalevy kaksinkerroin täytepuolet vastakkain. Leikkaa levystä suikaleita. Käännä suikaleita muutaman kerran spiraaliksi ja kiedo solmuun.

Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota leivinliinan alla 20 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja raesokeria.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehdestä 06/09