250 g rasvaa
250 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
puolikkaan pienen appelsiinin mehu
suklaaraitaan;
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl maitoa/kermaa
- vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, yhdistä munat vatkaten seokseen, laita välillä hieman jauhoja, jotta taikina ei juoksetu... lisää appelsiininmehu ja sitten loput jauhot + leivinjauheseos. Erota 1/3 taikinasta eri kulhoon ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito. Laita (voideltuun ja jauhotettuun)vuokaan ensin osa vaaleasta taikinasta sitten suklainen taikina ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Tasoita pinta.
- paista kakku 150 (- 170 ) asteisessa uunissa noin 1 tunti. Varmista kypsyys tikulla kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku= kypsä kakku. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilälle tms.
Alkuperäinen ohje Mimmi Mutikaiselta.
Idea itse kiitoskakkuun ja sen koristeluun Open Cafe.
Kommentit