1240720702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

250 g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

4 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria ( tai vanilliinisokeria)

1 dl hienonnettua mantelia (jauhe tai rouhe)

1 dl kookoshiutaleita

2-4 tl kardemummaa (laitan yleensä 3 tl = 1 rkl)

1 dl kermaa (myös kerma-maitoseos tai maito sopivat)

 

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää puolet kuivista aineista, puolet munista ja puolet nesteestä rasva-sokerivaahtoon ja sekoita joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella voimakkaasti sekaisin. Lisää kaikki loput ainekset taikinaan ja sekoita taas taikina tasaiseksi. Paista kakkua voidellussa jauhotetussa vuoassa 150-175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Varmista kakun kypsyys kokeilemalla tikulla. Jäähdytä kakkua viitisen minuuttia ja kumoa se sitten varovaisesti jäähtymään ritilälle tms.

 

Isoäidin kakkukin kestää oikein hyvin säilyttämistä..... parhaimmillaan muutaman päivän tekeytymisen jälkeen.


Ohje on jälleen kerran suora kopio Mimmi Mutikaisen blogista =)