Uudesta Maalais unelma - lehdestä löysin ohjeen aivan ihaniin pipariruutuihin. Ohjeesta tulee yksi uunipellillinen ihanan meheviä ja maukkaita pipariruutuja. Valmis kakku ovat tosi pehmeää ja siksi sitä oli hiukan hankala leikata. Paloista ei tullut kovin kauniin näköisiä eivätkä kaikki kulmat ole niin kovin suoria ja siistejä, mutta maku on kyllä näissä ihan kohdallaan.

2131676.jpg

TAIKINA:
200g voita
4 dl sokeria
4 munaa
3 dl kermaviiliä
3 rkl piparkakkumaustetta
2 tl ruokasoodaa
6 dl vehnäjauhoja

KUORRUTUS:
125 g Philadelphia-juustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

PINNALLE:
hasselpähkinärouhetta tai
pakastepuolukoita

1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon vuorotellen kermaviilin kanssa.
3. Kaada taikina uunipellille ja paista 30 minuuttia 175 asteessa.
4. Sekoita kuorrutusainekset tasaiseksi massaksi. Sähkövatkain nopeuttaa työtä.
5. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
Ripottele päälle puolukoita.

2131692.jpg