200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ dl kermamaitoa
1 tl vanilliinisokeria
1½ dl korintteja tai rusinoita
1½dl hienoa mantelirouhetta
Kuorrutus jäähtyneelle kakulle:
100 g rasvaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria -> paahda
300 g siivilöityä tomusokeria
Koristeeksi: mantelirouhetta tai paahdettuja mantelilastuja
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermamaito.
Paista uunin alaritilällä 165-170 asteessa n. 1h. Kokeile kypsyys tikulla!!
Valmista kuorrutus: kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirappimaiseksi VARO POLTTAMASTA SOKERIA LIIAN TUMMAKSI
Yhditä kerma-rasvaseos paahtunen sokerin sekaan. Kuohuu aluksi, varo polttamasta itseäsi.
Keitä seos tasaiseksi. Jäähdytä seosta 2-3 min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutukseksi. Kuorruta kakku. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Alkuperäinen ohje on Mimmi Mutikaiselta. Tämä ohje on yhteen tosi isoon kakkuun. Kun ohjeen tekee kaksinkertaisena, saa kolme normaalikokoista kakkua.
Kommentit