2167823.jpg

200 g rasvaa

4 dl sokeria

3 munaa

6½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2½ dl kermamaitoa

1 tl vanilliinisokeria

1½ dl korintteja tai rusinoita

1½dl hienoa mantelirouhetta

Kuorrutus jäähtyneelle kakulle:

100 g rasvaa

1 dl kermaa

2 rkl sokeria -> paahda

300 g siivilöityä tomusokeria

Koristeeksi: mantelirouhetta tai paahdettuja mantelilastuja

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermamaito.

Paista uunin alaritilällä 165-170 asteessa n. 1h. Kokeile kypsyys tikulla!!

2167822.jpg

Valmista kuorrutus: kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirappimaiseksi  VARO POLTTAMASTA SOKERIA LIIAN TUMMAKSI

Yhditä kerma-rasvaseos paahtunen sokerin sekaan. Kuohuu aluksi, varo polttamasta itseäsi.

Keitä seos tasaiseksi. Jäähdytä seosta 2-3 min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutukseksi.  Kuorruta kakku. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Alkuperäinen ohje on Mimmi Mutikaiselta. Tämä ohje on yhteen tosi isoon kakkuun. Kun ohjeen tekee kaksinkertaisena, saa kolme normaalikokoista kakkua.