Mimmi Mutikaisen blogista löysin näiden ihanien hyrrien ohjeen. Hän on oikea expertti näidenkin tekemisessä.

2153597.jpg

Rahkavoitaikina:

250 g margariinia
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Nypi margariini, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina esimerkiksi muovipussiin ja sen jälkeen jääkaappiin kovettumaan pariksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Jauhelihatäyte:

n.500 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
jauhelihamaustetta
paprikajauhetta
pizzamaustetta
tomaattisosetta

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (n.20x30cm). Levitä jauhelihatäyte kaulitun taikinalevyn päälle. Ripottele vielä täytteen päälle juustoraastetta. Kääri taikinalevy tiukalle rullalle ja leikkaa pötkö parin sentin levyisiksi paloiksi. Nostele palat uunipellille leikkuupinta ylös päin. Voitele hyrrät kananmunalla ja laita päälle vielä juustoraastetta. Paista hyrriä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta pelti ihan ylös paiston loppuvaiheessa (n.2-3 min.) saamaan enemmän väriä pintaan.