Testasin uutta irtopohjavuokaani voileipäkakun tekoon. Toimi paremmin kuin hyvin. Tällä vuokalla voileipäkakusta tosin tulee melko suuri, mutta isommissa juhlissa tämä olisi oiva peli. Samalla palautin mieleeni voileipäkakun tekokikkoja/täytteitä, kun tiedossa yksi voileipäkakkutilaus parin viikon päästä.

1965549.jpg

ruis- ja kauravuokaleipää (reilu paketillinen molempia)
kalalientä (kostutukseen)

Täyte 1:
savulohta
- 300g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk x-tra majoneesia
- 2 rkl sitruunamehua
- tilliä (tuoretta)
- pippurirouhetta

Täyte 2:
- 10 keitettyä kananmunaa
- voileipämargariinia
- ruohosipulia

Kuorrutus:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl majoneesia

Koristeluun:
- 8 keitettyä kananmunaa
- n.100 g kylmäsavulohta hienonnettuna
- tilliä
- rosepippuria

Laitoin joka toisen kerroksen ruis- ja joka toisen kerroksen kauraleipää. Kostutin leivät hyvin pullasutia apuna käyttäen kalaliemellä. Lohitäytettä laitoin kahteen väliin ja munavoita yhteen väliin. Koritelussa voi antaa oman mielikuvituksen laukata. Näiden lisäksi tai tilalla voi käyttää mm. katkarapuja, kurkku- ja sitruunasiivuja, tomaattilohkoja tai/ja rypäleitä. Tyyli on vapaa :)