Savustamastamme lohesta jäi hiukan, joten tein siitä piirakan.

1932302.jpg

Pohja sama kuin edellä parsakaali-paprikapiiraassa.

Täyte:
savulohta
purjoa
öljyä
2 tl kuivattua tilliä
valkopippuria
sitruunapippuria
1/2 sitruunan mehu
2 dl ruokakermaa
3 munaa
n.0,5 dl parmesan juustoraastetta

Painele taikina voidellun piirakkavuokan pohjalle ja reunoille. Murustele savulohi pohjan päälle. Katso huolellisesti, ettei piirakkaan mene ruotoja! Halkaise pätkä purjoa ja huuhtele se. Pieni purjo ja kuullota pannulla öljyssä. Sekoita purjon joukkoon mausteet ja sekoita. Lisää kananmunat, kerma ja juusto. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos piirakan päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n.30 minuuttia.