Kampaajalla käydessäni löysin Kauneus ja terveys-lehdestä Hanna Partasen ohjeen suolaiselle piirakkalle, jota teki mieli kokeilla. Kampaajalla en ohjetta ruvennut kirjoittamaan muistiin, vaan luin ohjeen varsinkin täytteiden osalta monta kertaa läpi. Kotona sitten aloin muistelemaan täytteen ohjetta samalla kuin tein sitä. Pohjaksi tein aiemmin iltapalapiirakkassa käyttämäni pohjan.

1921821.jpg

Pohja:
0,5dl perunamuusijauhetta
1dl vettä
100g margariinia
1dl kaurahiutaleita
1,25dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl leivinjauhetta

Sekoita perunamuusijauhe kylmään veteen ja anna turvota hetki. Sekoita margariini, hiutaleet, suola ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi esimerkiksi monitoimikoneella. Lisää perunamuusi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina kylmään täytteen teon ajaksi.

250g parsakaalia
1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2dl ruokakermaa
suolaa
0,5-1dl parmesanjuustoa
1rkl pestokastiketta

Pieni sipuli, paprika ja kaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä.  Painele  taikina voidellun piirasvuokan pohjalle ja reunoille. Levitä kasvikset pohjan päälle. Levitä sitten pienityt saksanpähkinät kasvisten päälle. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma, pesto,suola ja juusto. Sekoita. Kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n.30 min.