1902546.jpg

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1/2 l mustikoita

Pinnalle:
75 g mantelimassaa
75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellulle piirakkavuoalle ja ripottele mustikat pinnalle. JOS KÄYTÄT PAKASTEMUSTIKOITA RIPOTTELE VIELÄ PARI TEELUSIKALLISTA PERUNAJAUHOJA MUSTIKOIDEN PÄÄLLE !!
Paista pohjaa 200 asteisen uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
Leikkaa mantelimassa pieniksi paloiksi ja voi kuutioiksi. Sekoita kulhossa mantelimassa, voi sokeri ja jauhot sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi.
Ota piirakka uunista ja ripottele piirakan pintaan mantelimassataikinaa pieninä nokareina.
Paista piirakka kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.