1838692.jpg

Pohja: Myllyn paras juhlamurotaikinaa paketti tai

150 g marg.

1 dl sokeria

1 tl van.sokeria

1 muna

3.5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

  • Voitele irtopohjavuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Töki haarukalla pohjaan reikiä. Aseta päälle folio jonka päälle esim. kuivia herneitä, ettei pohja pääse nousemaan. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Poista sen jälkeen herneet ja paista vielä toiset 5 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.

Täyte:

5 keltuaista

1 rkl maissitärkkelysjauhoja

4 dl kuohukermaa

1.5 dl vaahterasiirappia

  • Sekoita maissitärkkelysjauho tilkkaan kermaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermat, siirappi ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jäähtyneenä tuoreiden marjojen kera!
Tämän ihanan maukkaan piirakan ohjeen löysin Kattimatikaisen blogista. Ohje on suora kopio sieltä. Kannattaa kokeilla!