Pohja: Myllyn paras juhlamurotaikinaa paketti tai
150 g marg.
1 dl sokeria
1 tl van.sokeria
1 muna
3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
- Voitele irtopohjavuoka. Taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille. Töki haarukalla pohjaan reikiä. Aseta päälle folio jonka päälle esim. kuivia herneitä, ettei pohja pääse nousemaan. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 5 minuuttia. Poista sen jälkeen herneet ja paista vielä toiset 5 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen.
Täyte:
5 keltuaista
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
4 dl kuohukermaa
1.5 dl vaahterasiirappia
- Sekoita maissitärkkelysjauho tilkkaan kermaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput kermat, siirappi ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile jäähtyneenä tuoreiden marjojen kera!
Kommentit