Ullan Elämä makeaksi-blogissa oli tehty niin herkullisen näköistä piirakkaa, että sitä oli pakko kokeilla heti itsekin. Minä tosin hiukan muutin ohjetta. Poronkäristylihat vaihdoin saksanhirvikäristykseen ihan pelkän hinnan vuoksi. Täytteeseen laitoin kananmunien tilalle juustoraastetta ja perunajauhoja.

1802238.jpg

Pohja:
-ruis-perunataikina ( valmis)
Kauli pohja piirakkavuokan kokoiseksi ja taputtele vuokan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n.10 minuuttia +200 asteessa.

Täyte:
- 240 g saksanhirvikäristystä
- 2 dl kermaviiliä
- 1 dl juustoraastetta
- 1 sipuli
- 1 punainen paprika
- aurajuustoa
- suolaa
- pippurisekoitusta
Ruskista käristys pannulla. Lisää pannulle pienitty sipuli ja paprika. Mausta. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele täytteen päälle aurajuustomurua. Sekoita täytteen loput aineet keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista vielä n.20 minuuttia.

Koristeena:
- herneenversoja