Eilen kokeilin, miten onnistuu suklaaperhosten pursottaminen. Heti täytyy kyllä sanoa, että homma vaatii vielä harjoittelua. Kuvassa ns. harjoituskappaleita!! En meinannut ensin laittaa koko kuvaa tänne, mutta laitampa kuitenkin. Ei anneta pienten juttujen masentaa :))

1711882.jpg

Käytin perhosiin Pandan tummaa suklaata. Sulatin suklaan mikrossa. Laitoin pieneen pakastuspussiin ja tein kulmaan pienen reijän. Leivinpaperille olin piirtänyt perhosen kuvan, jonka mukaan sitten pursottelin. Sakarat kannattaa pursottaa riittävän paksuiksi, etteivät rikkoonnu niin herkästi. Minulta hajosi jo kaksi perhosta.

Pursotuksen jälkeen siirsin perhoset jähmettymään jääkaappiin. Perhosia ei voi pitää kauaa käsissä, koska sulavat hetkessä. Kun perhoset ovat kunnolla jähmettyneet, ne voi varovasti/nopeasti siirtää rasiaan ja säilöä pakastimeen. Sieltä sitten vaan ottaa tarvittaessa esim. täytekakun päälle.