Tällä kertaa suolainen kakku Äitienpäiväksi. Ohje Ullan kirjasta Unelmakakut.

1545302.jpg

Pohja:

150g hapankorppuja
75g margariinia

Täyte:

2 maustekurkkua
1 punainen paprika
4dl vispikermaa
1dl hienonnettua ruohosipulia
200g ruohosipulituorejuustoa
1rkl sinappia
1/2tl mustapippuria
ripaus suolaa
6 liivatelehteä
1/2dl sitruunanmehua

Koristelu:

oman valinnan mukaan
tomaattia
kurkkua
paprikaa
mandariininlohkoja
ruohosipulia

1. Jauha hapankorput monitoimikoneella murusiksi. Sulata margariini ja sekoita hapankorppumurusten kanssa.

2. Kiinnitä irtopohjavuokaan leivinpaperi ja taputtele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita kylmään kovettumaan.

3. Hienonna maustekurkut ja valuta neste siivilän läpi. Hienonna veitsellä paprika pieniksi paloiksi. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.

5. Kaada seos juoksevana nauhana täyteaineeseen samalla hyvin sekoittaen.

6. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivää. Koristele kasviksilla.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!!