...niimpä on aika laittaa sima tulemaan! Itse teen aina ihan tätä perussimaa ilman lisämausteita, koska se tekee meillä parhaiten kauppansa. Tänään laitoin siman tulemaan ja huomenna voin sitten jo pullottaa sen. Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä. Vielä ehtii siis hyvin tehdä vapuksi!

1499780.jpg

8 litraa vettä
1/2kg fariinisokeria
1/2kg taloussokeria
2-3 sitruunaa
nokare hiivaa
rusinoita
10l muoviämpäri

Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle muoviämpäriin. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva. Pullota sima 1-2 vuorokauden kuluttua. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja pari rusinaa. Huom! Paine kasvaa pullossa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.