Ullan kirjasta otin tämänkin ihanan hyydytetyn kakun ohjeen.

1440960.jpg

Pohja:
200g tummia keksejä
100g margariinia

Täyte:
4dl kermaa
1dl sokeria
200g vaniljarahkaa
100g valkosuklaata
100g daim-suklaata
6 liivatelehteä

Koristelu:
kermavaahtoa
mantelisuklaata

Jauha keksit muruiksi esimerkiksi yleiskoneella. Sulata margariini ja sekoita hyvin keksimurujen kanssa.

Pingota leivinpaperi 22-24cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja painele pohjaseos sen päälle.

Laita liivetelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Lisää vaniljarahka. Sulata valkosuklaa ja pilko daim-suklaa veitsellä muruiksi. Lisää suklaat käännellen kerma-rahkaseokseen.

Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sulata ne 1/2 dl:ssa kiehuvaa vettä. Kun liivateseos on jäähtynyt hieman, kaada se ohuena nauhana täytteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Laita kakku seuraavana päivänä tarjoiluastialle. Koristele kermapursotuksilla ja murustetulla mantelisuklaalla ja taittele mantelisuklaapaloja kermapursotuksiin. Itse lisäsin vielä päälle valkosuklaarouhetta.

Ohje on suora kopio Ullan kirjasta:Unelmakakut.