Pohja:
1/2dl perunamuusijauhetta
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia
1dl vettä
Täyte:
1 pieni kesäkurpitsa (mulla ei ollut)
1 sipuli
1 paprika
2 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1tl suolaa
1rkl Provencale yrttiseosta
n.150g fetajuustoa kuutioituna
2 munaa
11/2dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
Paloittele kurpitsa, sipuli, paprika ja tomaatit. Hauduta kasviksia pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Ota pannu liedeltä, puserra joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta seos.
Murustele ja levitä puolet valutetuista juustokuutioista piiraspohjalle. Kaada päälle kasvisseos. Lisää loput juustokuutiot.
Kaada piirastäytteen päälle muna-maitoseos.
Paista piirakkaa 225 asteessa alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
Kommentit