Löysin Tiitiäisen blogista kivan suolaisen piirakan ohjeen. Tein sitä tänä aamuna kahvipöytään, kun pidimme ensimmäisen ylioppilasjuhlien suunnittelupalaverin.

1485272.jpg

Pohja:

1/2dl perunamuusijauhetta
2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta
100g voita tai margariinia
1dl vettä

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa (mulla ei ollut)
1 sipuli
1 paprika
2 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1tl suolaa
1rkl Provencale yrttiseosta
n.150g fetajuustoa kuutioituna
2 munaa
11/2dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva.
Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina jauhotetuilla käsillä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Paloittele kurpitsa, sipuli, paprika ja tomaatit. Hauduta kasviksia pannulla tilkassa öljyä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Ota pannu liedeltä, puserra joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta seos.

Murustele ja levitä puolet valutetuista juustokuutioista piiraspohjalle. Kaada päälle kasvisseos. Lisää loput juustokuutiot.

1485273.jpg

Kaada piirastäytteen päälle muna-maitoseos.

Paista piirakkaa 225 asteessa alimmalla tasolla 30-35 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.