Tänään tein iltapalalle tuore salaatin seuraksi tälläistä suolaista piirakkaa. Ohjeen olen saanut vuosia sitten eräältä ystävättäreltäni. Pohjataikina oli helppo tehdä ja miellyttävä käsitellä. Muutenkin piirakka oli oikein maukasta ja mikä parasta piirakka oli munaton eli kävi meidän allergisellekin.

1508151.jpg

Pohja:

1dl perunamuusijauhetta
2dl vettä
200g margariinia
2dl kaurahiutaleita
2,5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta

Sekoita kylmään veteen perunamuusijauhe. Anna turvota hetki. Sekoita pehmeä margariini, hiutaleet, jauhot, suola ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon perunasose ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kylmään täyteen teon ajaksi.

Täyte:

400g jauhelihaa
2-3 sipulia (purjoa)
5dl keitettyä riisiä (vähemmän)
mustapippuria
suolaa
kesäkurpitsaa

Kuori ja pieni sipulit. Ruskista pannulla yhdessä jauhelihan kanssa.( Itsellä ei tällä kertaa ollut yhtään sipulia, joten korvasin sen purjolla.) Lisää joukkoon riisi ja mausta seos. (Itse käytin jääkaapista aiemmin keittäämäni riisin. Riisiä ei ollut niin paljon, kun ohjeessa. Niimpä lisäsin täyteeseen pätkän kesäkurpitsaa pienittynä.)

Kauli taikina levyksi leivinpaperin päälle. Vedä taikina leivinpapereineen uunipellille. Levitä täyte pohjan päälle.

Päälle:

5-6 tomaattia
juustoraastetta

Viipaloi tomaatit ja lado viipaleet jauhelihaseoksen päälle. Ripottele pinnalle vielä reilusti juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin alatasolla n.25 minuuttia.

Edit: Olen etsiskellyt uutta, mieluisaa sivupohjaa jo pitkään. Siitä johtuen olen vaihdellut pohjaa aika useinkin viime aikoina. Nyt taisin löytää etsimäni. Piristysruiskeelta löysin tämän hempeän kirsikan kukka pohjan. Tykkään, että sivupohjassa on laatikoita kummallakin reunalla. Toivottavasti Tekin pidätte tästä!