Ullan ihanasta kirjasta,Unelmakakut, nappasin tämän kuivankakun ohjeen. Kakun täyteraidasta ei vaan tullut yhtä kauniin tasaista kuin Ullan kakussa, mutta ei anneta sen häiritä.

1440826.jpg

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
175g voita
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata

Täyte:
200g appelsiinituorejuustoa tai
200g maustamatonta tuorejuustoa +
1 appelsiinin raastettu kuori
100g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.

Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle. (Tässä kohdassa mulla täytettä pääsi vuokan ja kakun väliin, joten täyteraidasta ei tullut kauniin tasainen.) Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.

Ohje on suora kopio Ullan kirjasta:Unelmakakut
.