Tälläisen rahkaherkun tein itselle pääsiäiseksi. Ohjeen sain hyvältä ystävältäni. Kiitos Kaija vielä ohjeesta! Piirakka on helppo ja nopea tehdä. Tämän piirakan tekemiseen ei tarvitse edes mitään koneita...kätevää. Itse laitoin piirakkaan hiukan vähemmän sokeria kuin ohjeessa on ilmoitettu ja silti makeutta on ihan riittävästi/sopivasti.

1397062.jpg

8dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250g sulatettua margariinia

Jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri sekoitetaan sulatettuun margariiniin. Sekoita taikina raemaiseksi seokseksi.

Ota seoksesta erilleen n.1 dl ja lisää lopputaikinaan yksi kananmuna ja 2dl piimää. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Rahkatäyte:

2prk rahkaa
2dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
1 sitruuna mehu + kuori

Levitä täyte taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu raemainen seos rahkatäytteen päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.