Ullan aivan ihanasta leivontakirjasta UNELMAKAKUT löysin ohjeen tähän pitkään jo perheen toivelistalla olleeseen leivonnaiseen. Tein siis tavallisia mokkapaloja, joiden pohjaan on lisätty minttusuklaata ja hasselpähkinärouhetta siis oikea unelma mintusta pitäville. Ullan ohjeen mukaan kuorrutukseen laitetaan suklaata, mutta kun minulla ei sitä ollut riittävästi kaapissa oli pakko tyytyä perinteiseen mokkapalojen kuorrutukseen. Minun koristeluni on hyvin arkinen, kun ihan arkisyömiseksi tämän teinkin. Päällä siis kaapista löytyneiden nomparellipurkkien pohjat.

        1344996.jpg

                                POHJA:

                                200g margariinia
                                3dl sokeria
                                3 kananmunaa
                                5dl vehnäjauhoja
                                3tl leivinjauhetta
                                3tl vanilliinisokeria
                                3rkl kaakaojauhetta
                                1 1/2dl maitoa
                                150g minttusuklaata
                                   (esim. Pätkis-suklaata)
                                1dl hasselpähkinärouhetta

                                KUORRUTUS:
 
                                100g margariinia
                                400g tomusokeria
                                4rkl vahvaa kahvia
                                3rkl kaakaojauhetta
                                1tl vanilliinisokeria

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä minttusuklaat pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n.25-30min.  (Ohje kopioitu suoraan kirjasta Unelmakakut)

Valmista kuorrutus. Sulata margariini. Lisää siihen kahvi ja vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle nomparelleja. Anna jähmettyä hiukan kylmässä.