tiistai, 4. maaliskuu 2008
Minttusuklaapalat
Ullan aivan ihanasta leivontakirjasta UNELMAKAKUT löysin ohjeen tähän pitkään jo perheen toivelistalla olleeseen leivonnaiseen. Tein siis tavallisia mokkapaloja, joiden pohjaan on lisätty minttusuklaata ja hasselpähkinärouhetta siis oikea unelma mintusta pitäville. Ullan ohjeen mukaan kuorrutukseen laitetaan suklaata, mutta kun minulla ei sitä ollut riittävästi kaapissa oli pakko tyytyä perinteiseen mokkapalojen kuorrutukseen. Minun koristeluni on hyvin arkinen, kun ihan arkisyömiseksi tämän teinkin. Päällä siis kaapista löytyneiden nomparellipurkkien pohjat.
POHJA:
200g margariinia
3dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vanilliinisokeria
3rkl kaakaojauhetta
1 1/2dl maitoa
150g minttusuklaata
(esim. Pätkis-suklaata)
1dl hasselpähkinärouhetta
KUORRUTUS:
100g margariinia
400g tomusokeria
4rkl vahvaa kahvia
3rkl kaakaojauhetta
1tl vanilliinisokeria
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä minttusuklaat pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n.25-30min. (Ohje kopioitu suoraan kirjasta Unelmakakut)
Valmista kuorrutus. Sulata margariini. Lisää siihen kahvi ja vanilliinisokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle nomparelleja. Anna jähmettyä hiukan kylmässä.
Kommentit