Kehittelin tälläisen oman version jauhelihapiirakasta iltapalaksi salaatin kanssa. Vielä en tiedä miltä maistuu, mutta uskon, että tulee syötyä.

        1276618.jpg

                                     POHJA:
                                     3 dl vehnäjauhoja
                                     125 g margariinia
                                     3 rkl kylmää vettä
                                     ripaus suolaa

Itse tein taikinan monitoimikoneella nopeasti sekoittaen. Ensin kulhoon margariini ja jauhot. Nopea sekoitus. Lopuksi kylmä vesi ja taas nopea sekoitus tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla.

         1276612.jpg

                                     1 sipuli
                                     2 valkosipulin kynttä
                                     pätkä purjoa
                                     400 g jauhelihaa
                                     jauhelihamaustetta
                                     aromisuolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Pieni lisäksi pätkä purjoa. Kuullota pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista ja mausta. Levitä jauhelihasipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Lisää suikaloitu paprika.

          1276616.jpg
                               
                                   "MUNAMAITO"
                                    200 g ruokajogurttia
                                    1 dl ruokakermaa
                                    1 dl juustoraastetta
                                    2 rkl perunajauhoja

Sekoita "munamaidon" ainekset keskenään. Kaada seos täytteen päälle. "Munamaitoa" olisi saanut olla enemmän eli kannattaa tehdä kaksinkertainen annos. Paista uunian alatasolla 200 asteessa kunnes pinta kauniin ruskea.