perjantai, 8. helmikuu 2008
Sipulinen jauhelihapiiras
POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
125 g margariinia
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
Itse tein taikinan monitoimikoneella nopeasti sekoittaen. Ensin kulhoon margariini ja jauhot. Nopea sekoitus. Lopuksi kylmä vesi ja taas nopea sekoitus tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin voideltuun piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla.
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pätkä purjoa
400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
aromisuolaa
Kuori ja hienonna sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Pieni lisäksi pätkä purjoa. Kuullota pannulla ja lisää jauheliha. Ruskista ja mausta. Levitä jauhelihasipuliseos esipaistetun pohjan päälle. Lisää suikaloitu paprika.
"MUNAMAITO"
200 g ruokajogurttia
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
2 rkl perunajauhoja
Sekoita "munamaidon" ainekset keskenään. Kaada seos täytteen päälle. "Munamaitoa" olisi saanut olla enemmän eli kannattaa tehdä kaksinkertainen annos. Paista uunian alatasolla 200 asteessa kunnes pinta kauniin ruskea.
Kommentit