Mikä onkaan parempaa kahvin kanssa kuin tuore pulla? No, toinen pulla...:)

                   1328508.jpg
                  
                              7,5 dl maitoa
                              250 g margariinia
                              1,5 pak. hiivaa (75g)
                              2 tl suolaa
                              2-3 dl sokeria
                              1 rkl kardemummaa
                              n.15 dl vehnäjauhoja

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista. Vaivaa taikinaa. Lisää sulatettu margariini. Lisää jauhoja tarpeen mukaan. Itse teen taikinan aina yleiskoneella ja annan koneen vaivata taikinaa n. 4 minuuttia. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina kokoon...ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen yhtäsuureen osaan. Ota yksi pala ja laita loput syrjään hetkeksi. Lisää jauhoja leivinpöydälle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

          1328509.jpg

Sulata hiukan margariinia ja levitä se kaulitun pullalevyn päälle. Ripottele päälle vielä kanelia ja hienoa sokeria. Rullaa levy sen jälkeen tiukalle rullalle.

          1328511.jpg

Kun rulla on valmis, leikkaa siitä n. 2cm:n levyisiä paloja. Käännä pullakiekon häntä pullan alle ja laita pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.

          1328513.jpg

Voitele kohonneet pullat kananmunalla. Jos perheessäsi on kananmuna-allergiaa, voit voidella pullat maidolla. Ripottele päälle raesokeria. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes ovat päältä kullanruskeita. Työstä loput kaksi taikinapalaa samaan tapaan.

MUISTA OSALLISTUA ARVONTAAN EDELLISESSÄ POSTAUKSESSANI!