Muutama vuosi sitten löysin valion maitopurkin kyljestä joulun alla tämän luumukakun ohjeen. Ohje houkutteli, koska siihen ei tule kananmunaa, mille Pinja on allerginen. Kakusta tulikin niin hyvä ja mehevä, että sitä on tehty monesti uudestaan esimerkiksi synttäreille tarjottavaksi. Kakku on todella helppo ja vaivaton valmistaa eikä koneita tarvita tämän kakun teossa lainkaan.

        1212060.jpg

                   4 dl vehnäjauhoja
                   2,5 dl sokeria
                   1 tl kanelia
                   1 tl kardemummaa
                   1 tl neilikkaa
                   1 tl inkivääriä
                   2 tl soodaa
                   175 g sulatettua margariinia tai voita
                   1 dl luumumarmeladia
                   1 prk (200g) ruokajogurttia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini mikrossa. Lisää sulan margariinin sekaan luumumarmeladi ja ruokajogurtti. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhomausteseos ja margariiniluumujogurttiseos. Sekoita vain tarvittava määrä, että jauhot varmasti sekoittuvat. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin tunti.