keskiviikko, 16. tammikuu 2008
Kristallipullat
Pullataikina:
2 dl vanilla vaniljakastiketta
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vanillinisokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Voiteluun:
50 g margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 30-40 min. Leivo taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot 12 palaan. Pyöritä pulliksi tai rullaa pötköksi ja pyöräytä solmuun. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Anna kohota n. 30 min. Paista pullat uunin keskitasolla n. 7-8 min.
Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.
Kommentit