Viime syksynä moni leivontablogin pitäjä oli tehnyt kristallipullia. Minä tein niitä ensimmäisen kerran vasta eilen. Ohje oli taas mieluinen, kun siinä ei ollut sitä kananmunaa. Pienen ihmisen mieli kun tulee niin vähästä hyväksi!!

        1215106.jpg

                         Pullataikina:
                 2 dl vanilla vaniljakastiketta
                 1 dl vettä
                 0,5 dl sokeria
                 0,5 rkl vanillinisokeria
                 0,5 rkl kardemummaa
                 0,5 tl suolaa
                 1 ps kuivahiivaa
                 n.6 dl vehnäjauhoja
                 50 g margariinia

                        Voiteluun:
                 50 g margariinia sulatettuna
                 1 dl sokeria
                 1 rkl vanilliinisokeria

Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 30-40 min. Leivo taikinasta kaksi tankoa. Jaa tangot 12 palaan. Pyöritä pulliksi tai rullaa pötköksi ja pyöräytä solmuun. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan. Anna kohota n. 30 min. Paista pullat uunin keskitasolla n. 7-8 min.

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.